A szerves savakat először olyan takarmány-alapanyagok tartósítására használták, mint a gabona és a szilázs. A 90-es években a szerves savak a malactápok standard összetevőjévé váltak, mint antibakteriális hatású pH-csökkentő oldat. Az elmúlt néhány évben, az antibiotikumok használatára nehezedő növekvő nyomás miatt egyre több szerves savval találkozunk a növekedésserkentők helyettesítésében. A takarmánygyárak szintén szerves savakat használnak takarmányfertőtlenítésre a formalin alapú termékek alternatívájaként.
A 90-es évek végén felfedezték a szerves savak és bizonyos illóolajok szinergikus hatását. A Perstorp sok kutatást fektetett a szerves savak antibakteriális hatásának fokozására alkalmas összetevők megtalálására. Ennek eredménye lett a ProPhorce™ PH termékcsalád.
A ProPhorce™ PH termékek szerves savakon és speciálisan kiválasztott illóolaj-vegyületeken alapulnak.